(منطبق با آخرین تغییرات و اصلاحات تا فروردین 1403 از جمله قانون شوراهای حل اختلاف مصوب شهریور 1402 و آرای وحدت رویه تا شماره 842)
آیین دادرسی کیفری مجموعهی قواعد و مقرراتی است که برای کشف جرم، تعقیب متهم، تحقیقات مقدّماتی، میانجیگری، صلح میان طرفین، نحوه رسیدگی، صدور رای، راههای اعتراض به آرا، سازمان قضاوتی، اجرای آرای قضایی، تعیین وظایف و اختیارات مقامات قضایی و ضابطان دادگستری و رعایت حقوق متّهم، بزهدیده و جامعه وضع شده است. این قانون علاوه بر پراهمیت بودن در مراجع دادرسی در بین آزمون های مختلف حقوقی نیز اهمیت فراوانی دارد. برای مثال آیین دادرسی کیفری ، یکی از مواد امتحانی آزمون وکالت است. آئین دادرسی کیفری در آزمون وکالت با ضریب ۲ بسیار تاثیر گذار است و در میان داوطلبان به عنوان سکوی پرتاب شناخته می شود. پس از تصویب قانون آیین دادرسی کیفری جدید در سال ۱۳۹۲ و اعمال تغییرات اساسی در مفاد آن، سوالات آن در آزمون وکالت، به شکل ماده محور طرح شد و تاکنون این شیوه تا حد زیادی ثابت مانده است. اکثر تست های کیفری نص محور هستند، از همین رو داوطلبانی که به دنبال کسب تراز قبولی بالا در آزمون وکالت هستند، اغلب برنامه ریزی درسی خود را بر مبنای کسب درصد ۱۰۰ در آیین دادرسی کیفری تنظیم می کنند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که سوالات درس دادرسی کیفری در عین سادگی، گاهی به صورت کاربردی و تحلیل رویه طرح می شود، که پاسخ به این نوع سوالات مستلزم تسلط بر مفاهیم مواد قانون آیین دادرسی کیفری، قوانین خاص مرتبط و آرای وحدت رویه است. برای تسلط کامل بر این درس تاثیر گذار وجود منبعی جامع و با نگارشی ساده بیش از پیش احساس می شود. در همین راستا انتشارات آریا داد اقدام به انتشار کتاب شرح آزمونی آیین دادرسی کیفری نموده است.
کتاب حاضر که به قلم دکتر احمد غفوری می باشد دارای ویژگی های زیر است:
*کتابی با رویکرد صرفا آزمونی برای داوطلبان آزمون های مختلف حقوقی به خصوص داوطلبانی که توانایی یا زمان لازم برای خواندن منابع سنگین و جداسازی مطالب مختص آزمونها را ندارند.
*چینش ماده به ماده در عین توجه به ارتباط مواد چون بعضا مواد مرتبط با هم در نقاط مختلفی از قانون قرار گرفته است مثلا در مورد ضوابط رسیدگی در دادگاه و دادسرا که این ضوابط به صورت جدا از هم در قانون آیین دادرسی کیفری مقرر گردیده است.
*پرهیز از ارائه نظرات متعدد و ذکر دیدگاه موردنظر طراحان آزمونهای حقوقی با توجه به رویکرد صرفا آزمونی کتاب حاضر بدین جهت که فقط نظر طراح سوال در تصحیح پاسخنامه آزمون های حقوقی ملاک است.
*پرهیز از ارائه نظرات صرفا علمی و غیرآزمونی مانند مقایسه قانون جدید با قانون قدیم یا مقایسه قانون ایران با قانون دیگر کشورها. به جهت اینکه هدف از تدوین این اثر ارائه ی مطالب و نکاتی است که صرفا کاربرد و ارزش آزمونی داشته باشد.
*تدوین کتاب بر اساس منابع معتبر به نحوی که با مطالعه این کتاب مراجعه به منابع اصلی لازم نیست.
*بیان نکات و مطالب مهم در متن و پاورقی کتاب به گونه ای که مطالب پاورقی کتاب هم دارای ارزش یکسان با مطالب بیان شده در متن کتاب است.
*ارائه آرای وحدت رویه و قوانین خاص مرتبط ذیل هر ماده و پر رنگ کردن کلمات مهم قانون